درمان جوش و لک صورت با خمیر دندان-مزایا و معایب

درمان جوش و لک صورت با خمیر دندان

امروزه عموم مردم از روش های خانگی برای از درمان لک  ها و یا جوش های صورت خود استفاده می کنند و متاسفانه هر چیزی كه در شبکه های مجازی می بینند را امتحان میکنند؛ اما آیا واقعا خمیر دندان تاثیر مثبتی بر روی پوست صورت میگذارد؟

در این مقاله از سایت تاپ کلینیک همه چیز را درباره استفاده از خمیر دندان برای درمان جوش ها و لک های صورت را بررسی کرده و مزایا و معایب استفاده از خمیر دندان برای بهبود جوش ها را نیز ارائه خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

تاثیر خمیر دندان روی پوست

خمیردندان حاوی سدیم بی‌کربنات، پراکسید هیدروژن، روغن های ضروری، منتول و برخی مواد دیگر است که باعث خشکی پوست میشود و منجر به تحریک پوست میشود، هیچ ماده ای در خمیر دندان وجود ندارد که این روش را نسبت به درمان های معمول موثرتر کند.

خشک شدن بیش از حد و حتی سوزش پوست صورت میتواند بر اثر اعمال خمیردندان روی جوش ها باشد، همچنین خمير دندان میتواند برای کاهش قرمزی لکه های صورت شما و سریعتر خشک شدن آن ها مناسب باشد، اما شما را کاملا از شر آن ها خلاص نمیکند!

خمیر دندان برای جوش

فراموش نکنید که استفاده از خمیر دندان به هیچ عنوان درمان اولیه ی آکنه و جوش ها محسوب نمی شود. برای درمان جوش میتوانید از محلول “پراکسید بنزوئیل” و “اسید سالیسیلیک” استفاده کنید، اما بهترین کار این است که بجای اقدامات خانگی برای درمان جوش ها، این درمان را به یک متخصص پوست و مو بسپارید؛ در برخی از موارد که از خمیر دندان برای درمان جوش استفاده می شود، به دلیل ایجاد خشکی بیش از حد در آن ناحیه، ممکن است جای جوش ها حتی بعد از بهبودی جوش ها نیز روی صورت باقی بماند.

تاثیر خمیر دندان روی پوست

بهترین راهکار این است که از ابتدا برای درمان جوش ها خود از روش های مناسب و تایید استفاده کنید تا بعدا مجبور به انجام روش هایی مثل سابسیژن یا اندولیفت جای جوش نشوید.

مزایا خمیر دندان برای از بین بردن جوش

استفاده از خمیر حاوی عصاره نعناع در مناطق آسیب دیده پوست، جوش و آکنه ها را درمان می کند در واقع روند خشک شدن آن را به تسریع می اندازد.

استفاده از خمیر روی جوش ها، آکنه را از بین می برد و با جذب روغن های موجود در آن ها باعث میشود جوش ها سریعتر خشک شوند، اما این روش برای افراد دارای پوست حساس و یا خشک مناسب نیست!، زیرا خمیر می تواند باعث تحریک و قرمزی و خشکی بیش از حد پوست شود.

همچنین خمیر دندان میتواند لکه های تیره را از پوست برطرف کند و آن ها را سفید کند، خمیر دندان حاوی اجزای ضد باکتری است و برای رسیدن به این منظور می توانید کمی خمیردندان روی این نقاط بمالید، بگذارید نیم ساعت بماند و سپس پوست را با آب سرد بشویید.

خطرات و معایب استفاده از خمیر دندان برای از بین بردن جوش

خمیر دندان‌ها در گذشته حاوی یک ماده‌ی ضد باکتری به نام (Triclosan) بودند، اما در سال 2017، انجمن غذا و دارو‌ی آمریکا، استفاده از این ماده در شوینده‌های ضدعفونی‌کننده را ممنوع اعلام کرد؛ زیرا به شواهدی بود که نشان می‌داد این ماده میتواند میزان هورمون تیروئید را کاهش دهد و باعث مقاومت آنتی‌ بیوتیکی شود.

از اوایل سال 2019، خمیر دندان‌های تجاری موجود، فاقد تری‌کلوزان هستند.

پونز البته خمیر دندان ترکیبات بسیاری نیز دارد که برای سلامت دندان مفید هستند؛ مانند:

  • گلیسیرین
  • سوربیتول
  • کلسیم کربنات
  • سدیم لوریل سولفات
  • سدیم بی‌کربنات (جوش شیرین)

مزایا خمیر دندان برای از بین بردن جوش

با این حال، بسیاری از این ترکیبات برای استفاده روی پوست بسیار نامناسب هستند. خمیر دندان ممکن است سبب تحریک یا خشکی پوست شما شود. این تاثیر منفی میتواند به طور مشخص برای افرادی که پوست خشک یا حساس دارند، خطرناک باشد؛ بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که از بین بردن جوش با خمیر دندان بیشتر تاثیر منفی دارد.

داشتن پوست بسیار خشک می‌تواند تولید چربی اضافی را تحریک کند؛ که این امر می‌تواند منجر به ایجاد لکه‌ها و جوش‌های بیشتر شود.

بروز یک جوش جدید شب قبل از یک مهمانی یا یک مراسم مهم، یا تجربه‌ی جوش‌های هایی که چند هفته باقی مانده‌اند، می‌تواند برای هرکسی آزاردهنده باشد. اما در حالت کلی خمیر دندان گزینه‌ی مناسبی برای درمان جوش‌ها نیست؛ پس بهتر است خمیر دندان را برای دندان های خود كنار بگذاريد!

 ‎دارو‌هایی که پزشک برای درمان جوش ها تجویز میکند

اگر به طور مرتب جوش میزنید، می‌توانید دارو‌ های بدون نسخه پزشک و یا دارو‌ های با نسخه را امتحان کنید. اگرچه این دارو‌ ها می‌توانند به شدت موثر باشند، اما آن‌ها هم ممکن است برای همه‌ مناسب نباشند و منجر به عوارض جانبی شوند. برای پیدا کردن بهترین روش درمانی برای جوش‌ هایتان، با پزشک یا متخصص پوست مشورت کنید.

درمان‌های بدون نسخه معمولا برای جوش‌های خفیف تا متوسط موثر می باشد، این درمان‌ها به شکل های مختلفی از مانند ژل‌ها، کرم‌ها و پاک‌کننده‌ها وجود دارند و معمولا حاوی ترکیبات زیر هستند:

  • اسید سالیسیلیک
  • بنزوئیل پروکساید
  • اسید‌های آلفا هیدروکسی
  • سولفور
  • قطران زغال سنگ

 ‎دارو‌هایی که پزشک برای درمان جوش ها تجویز میکند

پونزپزشک میتوانند دارو‌های موضعی یا خوراکی را برای افرادی که دچار آکنه‌ی شدید هستند، تجویز کنند؛ برخی از این دارو‌ها به شرح زیر میباشند:

  • ایزوترتینوئین خوراکی
  • مینوسایکلین خوراکی
  • ترتینوئین موضعی
  • کلیندامایسین موضعی یا خوراکی
  • آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی
  • قرص‌های خوراکی ضد بارداری

در پایان

استفاده از خمیر دندان به عنوان درمانی برای جوش و آکنه ها، راه حل خوبی نیست. با اینکه خمیر دندان حاوی ترکیباتی است که دهان را تمیز نگه می دارد و از بیماری‌های مربوط به دندان جلوگیری می‌کند، اما به این معنی نیست که تاثیر خمیر دندان روی درمان جوش ها مثبت است، در این مقاله دانستیم که مواد شیمیایی موجود در خمیر دندان می‌توانند پوست را تحریک کنند.

همچنین ممکن است منجر به خشکی پوست و در نتیجه تحریک غده‌های چربی موجود در صورت شود و تولید چربی اضافی ممکن است منجر به بروز جوش‌های جدید یا تشدید جوش‌های فعلی شود، تاپ کلینیک متشکل از تیم درمانی با تجربه و متخصص با سابقه کاری درخشان میباشد، شما میتوانید از طریق فرم رزرو آنلاین و همچنین از طریق شماره درج شده در سایت با ما در ارتباط باشید تا برای درمان و حل مشکلات پوستی، به بهترین شکل ممکن شما را راهنمایی کنند. سپاس از همراهیتان.

سوالات متداول

آیا خمیر دندان یک درمان قطعی برای جوش ها و آکنه است؟

خیر، خمیر دندان تنها موجب تسریع روند خشکی خوش میشود و یک درمان قطعی نیست، همچنین این روش برای همه مناسب نیست. اطلاعات تکمیلی در این مقاله درج شده است.

آیا استفاده از خمیر دندان برای جوش ها خطراتی هم دارد؟

بله، استفاده از خمیر دندان برای درمان جوش ها در افرادی که پوستی حساس و یا خشک دارند میتواند باعث بروز عوارضی شود. که در این مقاله بطور مفصل در این باره توضیح داده ایم.

متفرقه



دکتر فرشاد مختاری نژادمشاهده نوشته ها

دکتر فرشاد مختاری نژاد

تخصص جراحی عمومی - دکترای حرفه‌ای پزشکی | محتوای فوق زیرنظر دکتر فرشاد مختاری نژاد متخصص جراحی عمومی و دکترای حرفه ای پزشکی با شماره نظام پزشکی: 109793 نگاشته شده است. درباره ما - فیس بوک - اینستاگرام.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با دکتر: ۰۹۳۹۴۲۱۶۱۹۹