درن بعد از جراحی ماموپلاستی مدت زمان استفاده و کشیدن آن

بعد از جراحی ماموپلاستی برای تخلیه ترشحات از لوله درن استفاده می شود که مراقبت از آن نیز شرایط خاصی دارد. برای همین در این مقاله به آشنایی با درن و انواع آن میپردازیم  و هدف استفاده از آن در عمل ماموپلاستی و اینکه تا چند وقت بعد از جراحی باید از درن استفاده کنیم را بررسی میکنیم، پیشنهاد میکنم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

جهت کسب مشاوره رایگان و رزرو وقت میتوانید از طریق شماره زیر با ما در ارتباط باشید.

09394216199

درن چیست؟

درن (Drain) یک لوله کوچک پلاستیکی و قابل انعطاف است که بعضا در حین جراحی توسط پزشک داخل بدن بیمار گذاشته می شود و چند روز بعد از بدن خارج می شود. بعضی از درن ها به یک مخزن پلاستیکی کوچک هم متصل می شوند تا مایع یا هوای موجود در محل جراحی را سریعتر و بهتر جمع آوری کنند، البته در همه جراحی ها از درن استفاده نمیشود و تنها در صورت لزوم و توصیه جراح از لوله درن استفاده می شود.

انواع لوله های درن

درن ها انواع مختلفی دارند بر اساس سیستم های مختلف طبقه بندی می شوند که عبارتند از:

  • درن باز یا بسته

درن های باز که شامل لاستیک موج دار و یا ورق‌های پلاستیکی میباشند مایعات را روی یک پد گاز تخلیه می‌کنند. این نوع درن ها نسبت به درن هایی بسته، خطر عفونت را افزایش می دهند.

درن های بسته ترشحات اضافی را توسط لوله هایی در یک کیسه یا مخزن تخلیه می کنند، به عنوان مثال می توان به درن های سینه، شکم و ارتوپدی اشاره کرد.

  • درن فعال یا غیرفعال

درن های فعال از فشار منفی مداوم برای بیرون کشیدن مایعات جمع شده از محل زخم استفاده می کنند. درن های فعال ترشحات را در مخزن جمع می کنند، این مخزن ضمن جلو گیری از تجمع مواد آلوده در محل بانداژ، خطر عفونت را نیز کاهش می دهد و همچنین می تواند از قرار گرفتن پرسنل درمان و یا دیگر بیماران را در معرض مایعات آلوده را محدود کند. فشار منفی مداوم کارایی درن های فعال را نسبت به درن های غیرفعال افزایش می دهد، چرا که در هر موقعیتی ترشحات را خارج میکنند.

درن غیر فعال مکش ندارد و برای تخلیه ماعیات جمع شده به نیروی جاذبه، حرکت بدن و اختلاف فشار نیاز دارد. درن های بسته در عرض های مختلف موجود هستند به طول دلخواه برش داده می شوند.

  • درن های لاستیکی و سیلاستیک

درن‌های لاستیکی می‌توانند واکنش بافتی شدیدی را القا کنند، ولی درن های سیلاستیک تقریبا بی اثر هستند و حداقل واکنش بافتی را القا می کنند.

کاربرد لوله درن

جراحان از لوله های درن برای کمک به تخلیه مایع پس از جراحی استفاده می کنند. بدون استفاده از درن ها ممکن است مایعات اضافی خون آبه و.. در محل جراحی مانده و باعث ایجاد عفونت شوند. یا در مورد عمل جراحی روی ریه ها یا قفسه سینه، ممکن است هوای جمع شده به ریه ها آسیب جدی وارد کند. درن ‌ها همچنین می‌ توانند با حذف واسطه ‌های التهابی، باکتری‌ها، مواد خارجی و بافت‌های نکروزه به تسریع روند بهبودی بیمار کمک کنند.

همچنین به وسیله درن ها میتوان از مایعات جمع شده به آسانی نمونه برداری کرد. هدف اصلی استفاده از لوله های درن به منظور حذف فضای مرده، حذف مایع یا هوای اضافی و جلوگیری از تجمع مایع یا هوا در محل جراحی است. چرا که اگر تخلیه نشوند زمینه رشد باکتری ها و بروز عفونت را فراهم می کنند.

در چه مواقعی جراح ماموپلاستی از درن استفاده میکند.

اگر حجم سینه های بیمار خیلی بزرگ باشد و بافت چربی زیادی هم داشته باشد جراح از لوله درن استفاده میکند، زیرا تجربه نشان داده است که بعد از جراحی ماموپلاستی زیر پوست پستان معایعات اضافی جمع میشود، در نتیجه درن ها به خروج ترشحات و مایعات اضافی کمک می کنند و ریسک مشکلات ناشی از تجمع آن ها را کاهش می دهند.

مدت زمان استفاده از لوله درن بعد از ماموپلاستی چقدر است؟

مدت زمان استفاده از درن پس از جراحی به نوع روش، میانگین مقدار روزانه درناژ و نظر پزشکتان بستگی دارد. هر چه لوله درن زمان بیشتری در بدن بماند، خطر بروز عفونت را افزایش میدهد، به همین دلیل نیز اکثر درن ها ظرف یک الی دو روز پس از جراحی ماموپلاستی برداشته می شوند. همچنین معمولا زمانی که حجم باقی مانده از درن به زیر 30 سی سی برسد و محتویات آن نیز از رنگ قرمز به رنگ نارنجی و زرد تغییر کند، درن ها برداشته میشوند.

آیا کشیدن درن از محل جراحی درد دارد؟

ممکن است بیمارن هنگام خارج کردن درن احساس کشش یا فشار داشته باشند، اما معمولاً هیچ دردی هنگام خارج کردن درن احساس نمیکنند، برداشتن درن تنها چند ثانیه طول می کشد، نخست بخیه ای که درن را در جای خود محکم کرده برداشته می شود و سپس خود درن نیز به آرامی از محل جراحی خارج می شود.

نحوه مراقبت و مدیریت از درن ها بعد از جراحی ماموپلاستی

مدیریت و مراقبت نادرست از درن ها می تواند روند بهبودی بیمار تأثیر منفی بگذارد، به طور کلی نکات زیر را در حین مراقبت از درن ها باید رعایت کنید:

  • در صورتی که درن فعال باشد، تخلیه را می توانید به منبع مکش متصل کنید و در فشار تعیین شده تنظیم کنید.
  • از محکم بودن درن اطمینان حاصل کنید چرا که بیشتر اوقات هنگام انتقال بیماران پس از بیهوشی، جابجایی رخ می دهد. جابجایی درن می تواند خطر برور عفونت و تحریک پوست اطراف آن را افزایش دهد.
  • خروجی درن را به طور دقیق اندازه گیری کرده و ثبت کنید.
  • تغییرات در حجم مایع را کنترل کنید. هر گونه عارضه ای را که منجر به نشت مایع یا خون می شود، شناسایی کنید.
  • از اندازه گیری مایعات خارج شده برای کمک به جایگزینی داخل وریدی مایعات استفاده کنید.
  • بعد از برداشت درن یک پانسمان تمیز و خشک را روی محل آن قرار دهید.
  • بعد از برداشت درن معمولا مقداری از ترشحات از محل خروج درن تا زمان بهبودی زخم رخ تخلیه میشود، که امری طبیعی است.

کلام آخر

یکی از نکاتی که باید از آن آگاه باشید، استفاده از لوله درن در محل جراحی است. دانستیم که درن لوله کوچکی است که برای خارج کردن چرک، خون آبه یا سایر مایعات اضافی از محل جراحی استفاده می‌شود که معمولا توسط جراحان در محل تجمع ترشحات قرار می گیرند؛ در این مقاله با درن و انواع آن، زمان برداشت درن و مراقبت های بعد از جراحی از درن آشنا شدیم، جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره جراحی ماموپلاستی، مشاوره رایگان و رزرو وقت از تاپ کلینیک از طریق شماره زیر با ما در ارتباط باشید.

09394216199

سوالات متداول

درن چیست؟

درن یک لوله نازکی هست که بعد از جراحی برای خروج ترشحات از آن استفاده میشود. درن ها انواع مختلفی دارند که در این مقاله توضیح داده شده است.

آیا کشیدن لوله درن درد دارد؟

نه، معمولاً بیمار هیچ دردی هنگام خارج کردن درن احساس نمیکند.

لوله درن چند روز پس از جراحی برداشته میشود؟

زمان برداشت درن بسته به وضعیت هر بیمار و مقدار خروج ترشحات متفاوت است در اغلب موارد روز بعد از عمل و قبل از ترخیص، درن خارج می شود. اما در برخی مواقع نیز ممکن است درن تا حدود یک هفته در محل زخم باقی بماند.

ماموپلاستی



دکتر فرشاد مختاری نژادمشاهده نوشته ها

دکتر فرشاد مختاری نژاد

تخصص جراحی عمومی - دکترای حرفه‌ای پزشکی | محتوای فوق زیرنظر دکتر فرشاد مختاری نژاد متخصص جراحی عمومی و دکترای حرفه ای پزشکی با شماره نظام پزشکی: 109793 نگاشته شده است. درباره ما - فیس بوک - اینستاگرام.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با دکتر: ۰۹۳۹۴۲۱۶۱۹۹