قبل از عمل بینی چه دارویی را نباید خورد؟

قبل از عمل بینی چه دارویی را نباید خورد؟

عمل جراحی بینی، یکی از عمل های پرطرفدار است که گاه جنبه زیبایی داشته و در مواردی برای درمان انجام می شود.

این عمل نیز مانند هر عمل جراحی دیگری، ریسک های خاص خود را دارد؛ بنابراین پزشکان همواره تاکید می کنند که بیمار مراقبت های قبل و بعد از عمل را به خوبی انجام دهد تا بهترین نتیجه و کمترین عارضه را تجربه کند.

یکی از مواردی که همواره قبل از عمل جراحی بینی مورد تاکید قرار می‌گیرد، مشورت با پزشک درباره سوابق بیماری و داروهای مصرفی است. برخی از داروها باید از چند هفته قبل از عمل کنار گذاشته شوند؛ زیرا ممکن است که بر روی نتیجه عمل تاثیر مخرب داشته باشند.

در این مقاله تصمیم داریم تا به شما بگوییم که قبل از عمل بینی، چه دارویی را نباید خورد. برای آشنایی با این داروها، این مقاله را حتما بخوانید.

جهت دریافت مشاوره رایگان و رزرو وقت از تاپ کلینیک از طریق شماره زیر با ما در ارتباط باشید.

09394216199

اهمیت توجه به داروها و تغذیه قبل از عمل بینی

عمل رینوپلاستی یا جراحی بینی، یک عمل جراحی است و تحت بیهوشی عمومی انجام می شود.

از طرفی در این عمل ساختار بینی و بافت آن تغییر پیدا کرده و با خونریزی همراه خواهد بود؛ بنابراین توصیه می شود که افراد از چند هفته قبل از عمل، تغذیه مناسبی داشته باشند.

مصرف هرگونه مواد غذایی که باعث رقیق شدن خون می شود، از چند هفته قبل از عمل ممنوع است.

استعمال سیگار و هر گونه دخانیات دیگری، مصرف نوشیدنی های الکلی و برخی داروهای گیاهی که انعقاد خون را مختل می کنند، از چند هفته قبل از عمل بینی ممنوع است. حتی مصرف قلیان و سیگار بعد از جراحی بینی نیز تا مدتی ممنوع می‌باشد.

مورد بعدی مصرف داروها است؛ برخی از افراد به دلیل بیماری های زمینه ای دارو مصرف می کنند.

این افراد باید حتما قبل از عمل با پزشک خود مشورت کنند و مورد بیماری و داروهای مصرفی را به پزشک اطلاع دهند. بدین ترتیب پزشک تصمیم صحیح را درباره چگونگی مصرف داروها یا کنار گذاشتن آنها خواهد گرفت.

اما برخی از داروها هستند که بدون نسخه پزشک مورد استفاده قرار می گیرند و شاید به نظر چندان داروهای مهمی نباشند؛ اما همین داروها در روند و نتیجه عمل بینی نقش بسزایی دارند و بهتر است که از چند روز قبل از عمل مصرف نشوند.

اهمیت توجه به داروها و تغذیه قبل از عمل بینی

مهم ترین داروهایی که نباید قبل از عمل بینی مصرف شوند!

برخی از مهم ترین داروهایی که قبل از جراحی بینی نباید مصرف شوند را در ادامه بررسی می‌کنیم.

1- آسپرین

ما معمولا برخی از داروها مانند ایپوبروفن، آسپرین، دیکلوفناک، ناپروکسن، پیروکسیکام و… را برای کاهش درد مصرف می کنیم. این داروهای مسکن باعث افزایش احتمال خونریزی در عمل بینی می شوند؛ بنابراین بهتر است که مصرف این داروها از 3 هفته قبل از عمل بینی قطع شود.

در صورتی که آسپرین با تجویز پزشک بوده و باید به صورت منظم مصرف شود، موضوع را به پزشک جراح بینی خود اطلاع دهید تا داروی جایگزین و مناسبی انتخاب کند.

2- ایزوترتینوئین (آکوتان)

یکی از داروهایی که معمولا برای درمان جوش صورت در پوست های چرب مصرف می شود، آکوتان است. این دارو باید حتما با تجویز متخصص و با انجام تست های کبدی و آزمایشات مختلف مصرف شود.

آکوتان معمولا با نام های تجاری مختلفی در بازار وجود دارد؛ روآکوتان، دکوتان، آکنوترن و… از جمله زیرمجموعه های آکوتان هستند. به هر حال افرادی که در 6 ماه قبل از عمل بینی از این داروها مصرف کرده اند، باید نسخه را به پزشک جراح نشان دهند.

مصرف این داروها برای افرادی که عمل زیبایی بینی انجام می دهند، ممنوع است. تنها در شرایطی که پزشک صلاح بداند، برای بیمارانی که دارای بینی گوشتی با پوستی چرب هستند، از این دارو برای بازه زمانی کوتاهی تجویز می کند.

این دارو باید از 3 ماه تا یکسال قبل از عمل کنار گذاشته شده باشد؛ زیرا باعث می شود که ترمیم بافت‌ها مختل شود.

از آنجایی که بعد از عمل بینی احتمال بروز آکنه در پوست بیشتر می شود، شاید بیماران وسوسه شوند و به سراغ این دارو بروند؛ اما این دارو خطرناک بوده و عواقب جبران ناپذیری خواهد داشت.

بهتر است که افراد در زمان بروز آکنه و جوش بعد از عمل، به پزشک مراجعه کنند تا داروی مناسب تجویز شود.

3- ویتامین E

ویتامین E و روغن ماهی، از جمله ویتامین‌هایی هستند که باعث افزایش خونریزی می شوند.

4- اکیناسه

اکیناسه یک شربت دارویی برای درمان سرماخوردگی است. این دارو نیز می تواند باعث ایجاد لخته های خونی شود و پلاکت‌ها و گلبول های سفید را کاهش دهد.

5- جینگو

جینگو یک داروی گیاهی است. این دارو برای درمان مشکلات قلبی و خونی مورد استفاده قرار می‌گیرد و روند انعقاد خون را کند می کند؛ بنابراین در عمل بینی احتمال خونریزی را افزایش خواهد داد.

مهم ترین داروهایی که نباید قبل از عمل بینی مصرف شوند!

داروهایی که قبل از عمل بینی باید بخوریم!

قبل از عمل بینی، استفاده از برخی از داروها برای بیمار بسیار خوب و مفید است؛ البته همان طور که گفتیم بهتر است که در مورد مصرف هرگونه داروی شیمیایی و گیاهی با پزشک مشورت شود.

از جمله داروهایی که مصرف آنها قبل از عمل بینی رایج است، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قرص زینک و ویتامین C

یکی از مکمل‌هایی که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود، قرص زینک و ویتامین C است. زینک در تسریع بهبود زخم‌ها نقش بسیاری دارد. ویتامین C نیز به ترمیم و بهبودی سریع بخیه‌ها کمک می کند. این ویتامین ها در میوه و سبزیجات تازه نیز یافت می شوند. مصرف قرص‌ها نیز بی خطر بوده و فرد می تواند هر روز بعد از ناهار این دو قرص را مصرف کند.

  • کپسول اس. امپرازول

یکی از داروهایی که رفلاکس معده را کاهش داده و تحمل بیهوشی را برای فرد آسان تر می کند، کپسول اس. امپرازول است. این کپسول باید با تجویز پزشک مصرف شود. معمولا به صورت ناشتا و روزانه مصرف می شود.

  • آمپول ویتامین K

ویتامین K نقش بسیار زیادی در انعقاد خون داشته و باید ویتامین K بدن قبل از عمل بینی تامین شود. معمولا این آمپول‌ها 10 میلی گرم هستند و از یک هفته تا 3 روز قبل از عمل تزریق می شوند.

  • قرص آلپرازولام

این دارو اضطراب قبل از عمل را کنترل می کند. گاهی پزشک از یک هفته قبل از عمل این دارو را به بیمار تجویز می کند تا اضطراب بیمار کم شود.

دارو هایی که بعد از جراحی بینی توسط پزشک تجویز میشود

در این بین یه سری دارو هایی هم هستند که بعد از عمل بینی توسط پزشک تجویز می‌شوند، که مهم ترین آنها عبارتند از:

  • داروهای ضد درد

داورهای ضد درد یا مسکن‌ها از جمله داروهای بعد از عمل بینی هستند که معمولاً بعد از غذا برای کاهش درد و تورم استفاده می‌شود. اکثر پزشکان و جراحان قرص ژلوفن و ناپروکسن را تجویز می‌کنند.

  • آنتی بیوتیک‌ها

برای جلوگیری از عفونت بعد از جراحی  آنتی بیوتیک تجویز می‌شود. کپسول Amoxicillin500 یکی از رایج‌ترین آنتی‌بیوتیک‌هاست که هر ۸ ساعت یک بار مصرف می‌شود.

  • قرص سرما خوردگی

از قرص‌های سرماخوردگی مانند استامینوفن برای کاهش عطسه و آبریزش بینی استفاده می‌شود. دکتر جراحی بینی معمولا تا ۳ روز پس از برداشتن پانسمان بینی، قرص سرماخوردگی را تجویز می‌کند.

  • قطره بینی

معمولا بعد از جراحی بینی برای جلوگیری از خونریزی احتمالی قطره بینی تجویز می‌شود.

  • قطره رینوسالتین

یکی دیگر از داروهایی که بعد از جراحی بینی تجویز میشود قطره (Rinosaltin) است. پس از این‌که پزشک تامپون‌ها را از بینی شما خارج کرد میبایست به مدت یک ماه از این قطره استفاده کنید.

داروهایی که قبل از عمل بینی باید بخوریم!

سخن آخر

جراحی بینی، یکی از عمل های رایج در جهان است.

این عمل نیز مانند هر عمل جراحی دیگری عوارضی دارد و بیمار باید دوره نقاهت این عمل را طی کند. در برخی از موارد مصرف برخی از داروهای شیمیایی یا گیاهی روند درمان را مختل کرده و ممکن است عوارض رینوپلاستی را به مرز خطرناکی بکشند.

بهتر است افرادی که داوطلب انجام این عمل هستند، از مدت های قبل از عمل درباره داروهای مصرفی خود با پزشک مشورت کنند. برخی از داروها قبل از عمل بینی باید کنار گذاشته شوند و برخی دیگر ممکن است در بازه زمانی محدودی مصرف شوند.

به هر حال بهتر است که بیمار به صورت خودسرانه هیچ دارویی مصرف نکند و تمامی موارد را با پزشک در جریان بگذارد.

ما در این مقاله درباره داروهای ممنوع و داروهای قابل مصرف قبل از عمل بینی صحبت کردیم. در صورتی که به اطلاعات بیشتری درباره عمل بینی نیاز دارید، سایر مقالات وبسایت تاپ کلینیک را مطالعه فرمایید یا با شماره تلفن این مرکز تماس حاصل فرمایید.

چنانچه در این زمینه سوالی دارید، می توانید از طریق شماره زیر با مشاوران ما در تاپ کلینیک – مرکز تخصصی جراحی‌های زیبایی در تهران تماس بگیرید تا شما را راهنمایی نمایند.

09394216199

سوالات متداول

آیا فرد می تواند قبل از عمل بینی داروی پردنیزون مصرف کند؟

خیر؛ این دارو خاصیت ضد التهابی دارد و سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند. در مورد مصرف این دارو پزشک باید تصمیم بگیرد.

آیا افرادی که آسم دارند، می توانند داروهای خود را مصرف کنند؟

معمولا مصرف داروهای آسم قبل از عمل بینی ممنوعیتی ندارد. در هر حال فرد باید بیماری زمینه ای خود را به پزشک اطلاع داده باشد.

آیا مصرف قرص ضد بارداری قبل از عمل بینی ممنوع است؟

مصرف قرص ضد بارداری قبل از عمل ممنوع نیست؛ اما اگر این قرص به همراه سیگار مصرف شود (فرد سیگاری باشد)، باعث ایجاد لخته های خون شده و ممکن است آمبولی ریه ایجاد شود که عواقب بسیار خطرناکی خواهد داشت.

رینوپلاستی



دکتر فرشاد مختاری نژادمشاهده نوشته ها

دکتر فرشاد مختاری نژاد

تخصص جراحی عمومی - دکترای حرفه‌ای پزشکی | محتوای فوق زیرنظر دکتر فرشاد مختاری نژاد متخصص جراحی عمومی و دکترای حرفه ای پزشکی با شماره نظام پزشکی: 109793 نگاشته شده است. درباره ما - فیس بوک - اینستاگرام.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با دکتر: ۰۹۳۹۴۲۱۶۱۹۹