تشخیص ژنیکوماستی – از کجا بفهمیم که ژنیکوماستی داریم؟

تشخیص ژنیکوماستی – از کجا بفهمیم که ژنیکوماستی داریم؟

یکی از عارضه هایی که تقریبا 36 درصد از مردان با آن روبرو می شوند، ژنیکوماستی یا بزرگ شدن پستان مردانه است. این عارضه باعث می شود که فرد اعتماد به نفس خود را از دست داده و احساس نارضایتی از ظاهر خود داشته باشد.

البته برای درمان ژنیکوماستی روش های درمانی (دارو درمانی – جراحی) وجود دارد؛ اما آیا همیشه پستان بزرگ مردان نشانه ژنیکوماستی است؟ قبل از اینکه بخواهیم برای درمان این عارضه اقدام کنیم، باید مطمئن شویم که مشکل ژنیکوماستی داریم.

ما در این مقاله سعی داریم تا راه های تشخیص ژنیکوماستی را توضیح دهیم؛ بنابراین توصیه می کنیم که حتما این مقاله را بخوانید.

جهت دریافت مشاوره رایگان و رزرو وقت از مرکز تخصصی زیبایی تاپ کلینیک از طریق شماره زیر با ما در ارتباط باشید.

09394216199

ژنیکوماستی چیست؟

ژنیکوماستی یا بزرگ شدن پستان مردانه یک عارضه است که منجر به تغییر سایز سینه مردان می شود. این مردان نسبت به سایر مردان سینه های بزرگ تری دارند. یکی از علل شایع برای این عارضه، تغییرات هورمونی دوران بلوغ است.

افزایش ترشح هورمون زنانه (استروژن) و کاهش ترشح هورمون مردانه (پروژسترون) باعث می شود که سینه ها درشت شوند. این مسئله می تواند تنها یک پستان یا هر دو پستان را تحت تاثیر قرار دهد.

مردانی که دچار این مشکل می شوند، احساس شرمساری می کنند ولی این مشکل چندان مشکل جدی و لاعلاجی نیست و می تواند با دارو یا جراحی رفع شود.

علائم ژنیکوماستی کدامند؟

افرادی که دارای عارضه ژنیکوماستی هستند، علائم متعددی را تجربه می کنند که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بروز التهاب در بافت سینه
  • وجود حساسیت در سینه ها
  • احساس درد در سینه
  • ترشح از نوک پستان

علائم ژنیکوماستی کدامند؟

راه های تشخیص ژنیکوماستی کدامند؟

برای تشخیص این بیماری راه های مختلفی وجود دارد. ژنیکوپلاستی با افزایش حجم بافت بالای پستان خود را نشان می دهد. در صورتی که ضخامت بافت پستان بیش از 5 سانت باشد، بیمار باید به پزشک مراجعه کند.

در مرحله اول بیمار باید آزمایش های زیر را انجام دهد:

  • آزمایش خون
  • ماموگرافی

در مرحله بعد با توجه به آزمایشات اولیه، پزشک آزمایش های دیگری را تجویز خواهد کرد که عبارتند از:

  • سونوگرافی از بیضه ها
  • نمونه برداری
  • ام ار ای (MRI)
  • سی تی اسکن

چه عواملی باعث ژنیکوماستی در مردان می شوند؟

چه عواملی باعث ژنیکوماستی در مردان می شوند؟

علل مختلفی برای این بیماری وجود دارد. از شایع ترین علل این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- تغییرات طبیعی هورمون

با تغییرات هورمونی و بر هم خوردن تعادل بین هورمون های مردانه و زنانه در زمان تولد، در دوران بلوغ و در سنین بالای 50 سال، ممکن است که فرد با این عارضه روبرو شود. در بیش از نیمی از نوزادان در زمان تولد این عارضه وجود دارد که بعد از دو الی سه هفته از بین می رود.

در دوران بلوغ نیز ژنیکوماستی شایع است که گاه بعد از 6 ماه به طور خود به خود از بین می رود؛ اما بیشتر مردان بین 50 تا 65 سال دچار این عارضه می شوند.

2- مصرف برخی از داروها

داروهای آنتی آندروژن (داروی درمان بزرگ شدن پروستات)، داروی استروئیدی آنابولیک، داروهای ایدز، داروهای ضد اضطراب (والیوم، دیازپام و…)، داروهای ضد افسردگی، آنتی بیوتیک ها، داروهای شیمی درمانی سرطان و… احتمال ابتلا به ژنیکوماستی را افزایش می دهند.

3- مصرف الکل و مواد مخدر

مصرف بیش از اندازه از مشروبات الکلی و مواد مخدری مانند آمفتامین‌ها، ماری‌جوآنا، هروئین و متادون در ابتلا به بیماری ژنیکوماستی نقش دارند.

4- وجود برخی از بیماری ها

بیماری هایی که منجر به اختلالات هورمونی می شوند، در ایجاد ژنیکوماستی نقش بسزایی دارند. از جمله این بیماری ها می توان به سیروز کبدی، تومورهای سرطانی، سوء تغذیه و پرکاری تیروئید اشاره کرد.

5- مصرف برخی از گیاهان دارویی

مصرف بیش از حد روغن های گیاهی مانند روغن رازیانه و اسطوخودوس احتمال ابتلا به ژنیکوماستی را افزایش می دهند.

راه های تشخیص ژنیکوماستی کدامند؟

راه های درمان ژنیکوماستی کدامند؟

برای درمان این عارضه قبل از هر چیز بهتر است که فرد سبک زندگی سالمی داشته باشد تا از بروز این عارضه پیشگیری کند؛ اما در صورتی که رژیم غذایی سالم و درمان های خانگی تاثیری در درمان این عارضه نداشته باشد، برای درمان این عارضه دو راه وجود دارد.

این دو راه عبارتند از:

  • دارو درمانی

شاید در مراحل اولیه بیماری، استفاده از دارو موثر باشد؛ بنابراین پزشک داروهایی را تجویز خواهد کرد تا با متعادل کردن هورمون ها در بدن، پستان ها به حالت طبیعی خود بازگردند.

  • جراحی

در مواردی که دارو موثر واقع نشود، انجام عمل جراحی و تخلیه چربی از ناحیه پستان یک روش بسیار موثر است. این عمل می تواند تحت بیهوشی یا بی حسی موضعی انجام شود. عمل جراحی ژنیکوماستی یک عمل کم تهاجم بوده و نتیجه آن به سرعت قابل مشاهده است. اما باید توجه ویژه‌ای به مراقبت‌های بعد از ژنیکوماستی داشته باشید تا بهبودی سریع حاصل شود.

هزینه جراحی ژنیکوماستی چقدر است؟

هزینه جراحی ژنیکوماستی به عوامل مختلفی بستگی دارد برای همین نمیتوان بطور دقیق هزینه کلی آن را بیان کرد، چرا که نسبت به هر شخص متفاوت است. اما بطور کلی عوامل زیر زیر در تعیین هزینه جراحی ژنیکوماستی تاثیر گذار هستند.

  • مهارت جراح
  • وضعیت سینه فرد
  • محل انجام جراحی
  • روش انجام جراحی
  • هزینه کلینیک یا بیمارستان

برای دانستن هزینه دقیق این جراحی برای شما نیاز است تا به یک جلسه مشاوره و معاینه با پزشک متخصص مراجعه کنید، تا پزشک پس از بررسی های لازم هزینه دقیق این جراحی را به شما اعلام کنید.

راه های درمان ژنیکوماستی کدامند؟

سخن آخر

ژنیکوماستی یک عارضه در مردان است که در این بیماری، بافت پستان بیش از اندازه رشد کرده و بزرگ می شود. گاهی تنها یک پستان بزرگ شده و فرد با پستان های غیر یکنواخت و اندام نامتقارن مواجه خواهد شد.

این بیماری گرچه خطرناک نیست؛ اما اعتماد به نفس فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. علل متعددی در بروز این بیماری نقش دارند. همچنین این بیماری دارای علائم متعددی است که فرد برای تشخیص بیماری بهتر است به علائم توجه کند!

ما در این مقاله راه های تشخیص ژنیکوماستی را توضیح دادیم. در صورتی که تمایل دارید درباره ژنیکوماستی و راه های تشخیص آن بیشتر بدانید، و یا حتی بهترین جراح ژنیکوماستی در تهران را بشناسید، سایر مقالات وبلاگ تاپ کلینیک را درباره ژنیکوماستی نیز بخوانید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره جراحی ژنیکوماستی، مشاوره رایگان و رزرو وقت از تاپ کلینیک از طریق شماره زیر با ما در ارتباط باشید.

09394216199

سوالات متداول

آیا ژنیکوماستی یک عارضه خطرناک است؟

خیر؛ این عارضه خطر چندانی ندارد و نمی تواند باعث سرطان شود؛ اما ممکن است که فرد مبتلا به سرطان دارای پستان یا پستان های درشت باشد.

در حالت عادی بافت پستان مردان به چه صورت است؟

در حالت طبیعی ضخامت بافت طبیعی پستان در مردان از 3 سانتیمتر کمتر است.

هزینه عمل ژنیکوماستی چقدر است؟

هزینه این عمل به عوامل متعددی از جمله دستمزد جراح، نوع جراحی، داروهای تجویز شده و… بستگی دارد، که توضیحات تکمیلی در این مقاله ارائه شده است.

ژنیکوماستی



دکتر فرشاد مختاری نژادمشاهده نوشته ها

دکتر فرشاد مختاری نژاد

تخصص جراحی عمومی - دکترای حرفه‌ای پزشکی | محتوای فوق زیرنظر دکتر فرشاد مختاری نژاد متخصص جراحی عمومی و دکترای حرفه ای پزشکی با شماره نظام پزشکی: 109793 نگاشته شده است. درباره ما - فیس بوک - اینستاگرام.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با دکتر: ۰۹۳۹۴۲۱۶۱۹۹